1.11.2009 Paris

Dag fyrtiotvå, 26 oktober
Vaknar upp med dunderförkylning på g lagom till att mina familj ska komma. Mycket irriterad över detta faktum. Vi har internet så jag försöker plugga lite franska på några sidor jag fått av Helena. Det går väl sådär eftersom internet är segt. Åker sen vid fyratiden för att möta upp pappsen, Tom och Ciss vid Gare du Nord. Vi är hemma vid sextiden någon gång, går ut och käkar någon timme senare på en indisk restaurang vid avenyn. Vi tar det rätt lugnt sen, de spanar in lägenheten och Cissi sover här.


Dag fyrtiotre, 27 oktober
Vi gick upp tidigt för att åka till Marais och second hand-butikerna där. Dess värre var vi ute i för god tid och strosade därför runt i kvarteren i två timmar, fikade lite och spanade in lite aktiviteter utanför Centre George Pompidou. Sen tog vi alltså itu med second handen, pappa stod utanför och så småningom även Cissi. Både Tom och Cecilia fick dock med sig varsitt plagg. Efter det gick vi längs Rue de Rivoli för att hitta något att äta. Till slut krisades situationen och det blev en McDonalds-tripp. Smakade som papper.

Efter letade vi barnkläder på H&M till Cissi men hittade inget. Vi gick vidare mot mig, eftersom vi tänkte gå hela vägen hem först. På grund av för trötta fötter stannade vi dock vid Operan och tog bussen till Place de Clichy, för att spana in second handen på avenyn. Tom kom nöjd därifrån med ett par kostymskor, pappa med en större trötthet. Vi gick hem till hotellet och lägenheten, vilade och tog det lugnt ett tag innan vi tog metron till Grand Boulevards och Chartier. Där fick vi förstås stå i kö en kvart kanske innan vi blev insläppta in i salen. Mycket mysigt, mycket franskt men mycket turister. Efter att vi ätit gick vi till au Limonaire för att få lite bra platser till kvällens spelning. Dess värre var alla bord redan upptagna och lokalen full. Vi gick en runda i kvarteret för att spendera lite tid innan Agnes Bihl skulle börja uppträdandet. När vi var tillbaka hade hon ännu inte börjat men vi klämde oss in för att vänta. Både pappa och Cissi gav dock upp efter ett tag och andades luft utanför. Jag och Tom fortsättes att trängas i den fulla (mer knökfull än vanligt) lokalen och jag passade på att fota människorna där, till blandade reaktioner. Agnes Bihl var inget vidare men jag och Tom lyssnade lite, mest för att hela upplägget är trevligt, innan vi tog tuben hem till mig och stupade i säng.

 

Pappa och Tom på Chartier


Dag fyrtiofyra, 28 oktober
Även denna dag gick vi upp tidigt för att komma iväg till Louvren. Sanslösa folkmassor och äckliga köer. Vi var dock tappra och tampades med diverse människor på vägen till målet, det vill säga biljetterna. Jag och Tom hade våra kameror och fotade alla väntande miner. När vi småningom fått biljetter gick vi förstås mot Mona Lisa och spanade in annan konst på vägen. Det var emellertid lite för mycket folk för att orka reflektera närmare över verken. Vi gick runt lite, spanade in en annan utställning mycket kort och övergav sen det svettiga och fullpackade museet för att få luft och mat utomhus. Eftersom solen var varm gick vi till en mataffär och inhandlade sådant som baguetter, brie, oliver, öl, choklad och färdiga crêpes. Därefter satte vi oss i Tuilerierna och dukade upp på en parkbänk. Mycket trevligt, min ack så sjukdomsproppade kropp tackade mig hjärtligt för att jag satt ner, solen värmde i ansiktet, ölet var gott (vi hade köpt varsin gammeldags flaska i brunt glas med en speciell låsanordning jag inte vet ordet på, tänk gammalt och praktiskt) och sällskapet förstås trevligt. Cissi blev dock ganska rastlös ganska snart så vi rörde på oss efter ett tag. Jag och Tom hade emellertid gärna spenderat några timmar extra i våra stolar i solen.

Vi tog småningom metron till Montmartre eftersom jag skulle jobba. Pappa, Tom och Cissi tog trapporna upp till Sacre Coeur och jag tog backen upp till lägenheten för att städa. En timme senare hämtade jag  Anton och mötte upp P, T och C för en lugn promenad i kvarteret. Cissi hade förstås gått loss på souvenirer som en tröja med I ♥ PARIS och en väska med ordet ”Paris” oräkneliga gånger i neongrönt mot svart tyg. Efter att jag hade lämnat Anton gick vi hem mot mig och lagade en soppa. Jag hade planerat in lite utgång med Tom men mådde för dåligt för att orka. Trist. Slocknade istället rätt snart allihopa.


Dag fyrtiofem, 29 oktober
Vi sov lite längre, typ nio, och stack sen till Eiffeltornet för att åka upp i eländet. Otroliga köer förstås, dyrt och trångt. Men vi kom upp och det var ju rätt maffigt förstås. Efter promenerade vi längs Seine och svängde sedan av på Boulevard St Germain för att gå till Café de Flore. Där lunchade vi och därefter åkte vi hem. Jag tog metron till Abbesses för att passa Anton, som var på ett gnälligt och kramigt humör. När jag kommit hem åt vi ost och drack vin i lägenheten innan vi gick till en restaurang i närheten på Avenue de Clichy. Gott och trevligt.

Tom på Café de Flore



Dag fyrtiosex, 30 oktober
Vi gick upp vid niotiden och jag följde pappsen, Cissi och Tom till Gare du Nord, varifrån de tog tåget ut till flygplatsen. Jag åkte hem och försökte vila hela dagen eftersom jag inte hunnit bli frisk. Joel var inte hemma så jag hade lägenheten för mig själv hela kvällen. Drack te, redigerade foton, lyssnade till Miles David och pratade med lite personer över nätet. Ganska mysigt om än tråkigt att vara sjuk.


Dag fyrtiosju, 31 oktober
Hela dagen gick åt att försöka kurera mig eftersom jag inte kunde låta bli att tacka ja till Bridie, som bjöd in till lite vin och ost på kvällen för att säga hejdå till Paris. Vi hade väldigt trevligt men jag var tvungen att säga tack och hej när de andra skulle ut, eftersom jag mådde för dåligt. Som vanligt tar jag inte förkylning eller annan sjukdom på allvar utan vill hellre göra saker. Denna kväll alltså samma visa, men min kropp sa ifrån och jag var helt enkelt tvungen att lyda. Febrig och förvirrad tappade jag halva innehållet av syltburken i gröten när jag skulle äta. Sen fullkomligt stupade jag i säng.


Dag fyrtioåtta, 1 november
Vaknade av att Omar spelade stark, orientalisk musik. Ute är det regn och höstrusk, vilket är ganska mysigt eftersom jag ändå måste vara inne och försöka kurera mig. Just nu håller jag på att klura ut vilken skola jag ska läsa vid och hur länge. Det blir en intensivkurs på två veckor förmodligen. Kostar en del men jag behöver komma igång med franskan. Jag måste bara se till att kunna gå dit och testa en gång innan jag betalar. Idag ska jag troligtvis försöka redigera lite mer foton, det finns massor, och sen satsa fullt på att kurera mig. Förmodligen läsa lite i ”Jack” som jag började på igår och som jag tänker läsa om.

 

 

PS. Cissi, jag lyckas inte få upp någon bild på dig. Nätet krånglar men jag ska försöka lite senare igen.


Kommentarer
Postat av: tom

snacka om att vi hängde på rätt ställen. skitigaduken var bäst. fina bilder!

2009-11-03 @ 23:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0